AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI!

De: Sticlaru Alex-Ștefan, clasa a 9-a A

Fantoma Aniei este un roman grafic de excepție, al vestitei creatoare de benzi desenate Vera Brosgol, apărut pe data de 7 iunie 2011, în America, fiind primul roman grafic publicat de aceasta, dar și cel mai cunoscut.Acest roman grafic este unul științifico-fantastic, fiind recomandat tinerilor și adolescențiilor.Primul editor al cărții a fost ”First Second Books”, dar in Romania cartea este distribuită de „Editura ART”.Aceasta carte nu poate fi comparată cu alte romane grafice ,deoarece aceasta abordeaza o temă specifică vărstei copilăriei.

Ania e o adolescentă normală din mai toate punctele de vedere, însă un lucru o face să iasă în evidență: provine dintr-o familie de imigranți, iar barierele pe care și le autoimpune, dar și cele pe care societatea i le trântește în nas, îi fac viața un adevărat chin.

 Pe lângă toanele obișnuite vârstei, puținii prieteni, un frățior enervant și o dragoste neîmpărtășită pentru cel mai mișto tip de la liceul unde învață, eroina noastră mai trebuie să se confrunte cu ceva problematic… Fantoma unei fete moarte de câteva zeci de ani s-a „agățat” de ea și o urmează la fiecare pas. La început, prezența acesteia pare o mană cerească, spectrul ajutând-o pe Ania cu multe dintre problemele de la școală și nu numai, dar în scurt timp atitudinea fantomei începe să devină mult prea autoritară, aproape maniacală, iar Ania se vede nevoită să caute o modalitate de a scăpa de ea.

Unul dintre punctele forte ale acestei cărți este prezentarea momentelor cu faze amuzante pe tema relației de iubire la stadiul de speranță dintre Ania si Sean, dar si cauzate de Emily, fantoma, ce devenise prietena Aniei.

Eu sunt placut impresionat de această carte, deoarece de multe ori aveam impresia ca mă aflu în interiorul romanului, fapt datorat varstei forte apropiate  de personajul principal prezentat de firul narativ al carții.Un alt lucru ce mă atrage la acest roman este faptul ca are forte multe secvențe de amuzament,susținute și de o învățătura ce se desprinde din acesta.

„Fantoma Aniei” este un roman grafic ce are o originalitate aparte fiind în același timp de actualitate.

Citirea unui roman grafic este un lucru ce vine de la sine, acest tip de carte te adrage într-un univers din care nu mai poți evada pana nu termini cartea.De menționat este și faptul ca acest tip de carți se citesc foarte ușor mai ales din pricina imaginilor, ce cu căt sunt mai sugestive cu atăt ești mai atras in interiorul carții.

În final, sfatul meu pentru cititori este sa abordați acest roman grafic din perspectiva unui tanar in cautare de prieteni caruia viața îi pune numeroase obstacole in cale.Vă recomand cu toată increderea să citiți această carte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *