Buna relaționare cu ceilalți este condiționată de modul în care înțelegem să fim exigenți cu noi înșine

Este bine cunoscut faptul că pentru relaționarea cu ceilalți este necesar să dispunem de o bună cunoaștere a cum funcționăm, de autocontrol și să aspirăm către varianta noastră cea mai bună, prin exigență, privind cum ne comportăm și cum trăim în societate.  Consider că, o persoană care dispune de înțelegere față de cum poate această influența modul în care se termină sau începe un conflict poate folosi aceste informații pentru a îmbunătății relațiile din jur.

În primul rând, nu numai conștientizarea substraturilor personalității noastre poate contribui la o bună comunicare cu cei apropiați, dar și empatia, încercarea de a ne pune în pielea celui cu care relaționăm.Adesea, o relație bună cere implicit să privim din două perspective, a noastră și a celui de lângă, pentru a putea coopera, rezolva probleme împreună, trai armonios. Nelson Mandela ne incurajează să punem accent pe empatie, respect față de cei din jur, deoarece, așa cum spune acesta, ni se va răspunde în concordanță cu modul în care am tratat persoana de lângă.

În al doilea rând,frustrările personale, complexul de inferioritate, factorii cu o mare putere declanșatoare de conflicte pun uneori stăpânire pe noi. Ca o relație, de orice tip, să funcționeze și să aibă o consistență în viața noastră, este necesar să ne simțim în preajma familiei sau a prietenilor egali reciproc. Pentru aceasta putem să lucrăm cu noi, să devenim oameni respectabili, eficienți, și la rândul nostru respectuoși, pentru a fi apreciați. Nu este nevoie să fim conformiști că să ne educăm să îi tratăm pe cei apropiați cu o doză minimă de respect, pentru a putea funcționa armonios în societate.

În concluzie, sunt de părere că relaționarea cu persoanele din jurul nostru constituie o serie de multe lucruri și numeroși factori de care trebuie să ținem cont, de care să fim conștienți. Pentru a avea realizări bune la acest capitol, munca la înțelegerea noastră și a celorlalți indivizi și aspirarea către mai mult sunt esențiale.

Vilvoi Katerina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *