Bunătatea poate fi o garanție a fericirii

Bunătatea este o trăsătură mai rar întâlnită astăzi sau, cel puțin, nu peste tot. Fie că este vorba despre bunătatea arătată față de oameni, față de natură sau față de sine însuși, aceasta rămâne a fi o parte din ființa umană, chiar dacă se găsește în proporții diferite în funcție de individ.

În primul rând, bunătatea ne ajută să creăm legături cu cei din jur. Un gest de bunătate este și o poartă spre sufletul unui om. Desigur, nu de fiecare dată bunătatea este răsplătită pe măsură, oamenii sunt deseori egoiști și uită repede binele făcut cândva, ba mai și profită de acesta. Eroul contemporan este independent,deci puternic, bunătatea nefiind o caracteristică esențială pentru care este admirat. Oamenii care manifestăcompasiune și grijă față de ceilalți sunt priviți ca fiind mai slabi, mai puțin inteligenți, iar uneori actele lor de bunătate ridică suspiciuni, fiind interpretate fie ca o nevoie reprimată de a obține recunoaștere, fie ca semn al unei firi excesiv de obediente.

În al doilea rând, bunătatea poate fi și o metodă de apreciere față de propria persoană. Unii oameni simt nevoia să facă bine, pentru a se simți și ei mai bine. Acțiunile de caritate, mai ales, sunt o formă de a obține o imagine mai bună asupra propriei persoane, dar și de a ajuta pe cineva care are nevoie de acest ajutor. O nouă preocupare a psihologilor și a oamenilor de știință este de a dovedi în ce fel faptele bune pe care le facem au impact asupra stării noastre de bine.În ziua de azi, actele de bunătate sunt privite adesea ca semne de slăbiciune.

În concluzie, bunătatea este o trăsătură care chiar dacă nu este manifestată prea des de unii oameni, există și face parte din firea umană. Aceasta ne ajtă să ne apropiem de comunitate și să ne apreciem mai mult pe noi înșine.

Elev:Voican Ionuț Adrian

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *