Goana spre comoara minții

De: Ionuț Tudora, clasa a IX-a A

Paulo Coelho (n. 24 august 1947, Rio de Janeiro) este un scriitor brazilian. Cărțile lui au fost traduse în 67 de limbi și publicate în peste 150 de țări. În societatea contemporană operele lui se socot clasice. Ideile de bază sunt drama și psihologia.

O carte te învață lucruri despre viață. Așa aș descrie cartea lui Pau Coelho în doar câteva cuvinte. Chiar dacă nu este o carte de dezvoltare personal, ci un român, Alchimistul se folosește de experiențele personajului pentru a te învăța diferite lecții pe care nu cred le-aș putea deprinde dintr-o carte de dezvoltare personal. Povesirea ni-l prezintă pe Santiago ,un cioban ce dorea să descopere toate colțurile lumii,când dintr-un vis pornește spre Piramide ,unde avea să cunoască Legendă Personală, dar într-un final găsește comoară în locul unde păștea oile,neprecizandu-se ce se află în ea.

O mică secvență,ce mi-a schimbat perspectiva asupra împlinirii visului,omul trebuind să lase de la sine că soarta să îi decidă rostul vieții :

 ― De ce nu mergi acum la Mecca? întrebă flă­căul.

― Pentru că Mecca mă ţine în viaţă. Mă face să suport toate zilele astea neschimbate, vasele as­tea tăcute pe rafturi, prânzul şi cina în taverna aia oribilă. Mi-e frică să-mi împlinesc visul, şi pe urmă să nu mai am niciun motiv să trăiesc.

            „Alchimistul” este o poveste de viață, care ne oferă cel mai bun model de a trece prin ea. Paulo Coelho ne arată că suntem creatorii propriei noastre fericiri și ne spune ca orice dorință reprimată nu face nimic altceva decât să conducă la lipsa succesului. Este necesar să lăsăm deoparte orice temere, să învățăm lecțiile din orice întâmplare, fie ea și nefericită, să transformăm totul în ceva minunat, să descoperim transformăm totul în ceva minunat, să descoperim semnele care ne care ne înconjoară clipă de clipă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *