Homeschooling

    Tehnologia a avansat atât de mult încât este prezentă peste tot în viața noastră și nu există aproape niciun loc de pe glob unde să nu fi pătruns acest trend important al ultimelor două secole. În opinia mea, lumea în care trăim este dependentă de tehnologie în aproape toate activitățile de zi cu zi. Comparativ cu felul în care arătau lucrurile în urmă cu cinci șase decenii, oamenii au devenit mult mai eficienți, grație științei și a descoperirilor tehnologice.

   În primul rând, comunicarea este una dintre nevoile noastre principale și așa a fost încă din cele mai vechi timpuri. Avem nevoie să le transmitem altor oameni anumite informații și, cu ajutorul tehnologiilor moderne, acest lucru este foarte simplu de făcut, indiferent în ce colț al lumii ne-am afla. Spre exemplu, dacă în trecut comunicarea se limita la a expedia o scrisoare și a aștepta ca serviciile poștale să livreze mesajul, astăzi putem trimite un e-mail, un fax sau un sms care va ajunge, instant, la destinatar.

   În al doilea rând, modalitățile de educare și metodele de învățare s-au schimbat destul de mult, odată cu evoluția tehnologiei. Astăzi, oricine poate afla orice informație fără să mai meargă la biblioteci, unde să se documenteze și fără să ceară lămuriri altor oameni. Motorul de căutare Google a schimbat total felul în care ne informăm despre un anumit subiect. Spre exemplu, un studiu apărut în 2011 în prestigioasa revistă ,,Science” arată că, datorită accesibilității crescute a informației prin intermediul motoarelor de căutare (Google), ne este mai greu să ne amintim o informație, însă ne este mult mai ușor să ne amintim unde o putem găsi. Până la urmă și aceasta poate fi o dovadă pentru flexibilitatea creierului. În loc să fie supraîncărcat cu informații, el păstrează resurse pentru a le utiliza în alte scopuri.

   În concluzie, tehnologia a jucat un rol important în multe domenii de activitate, precum sănătatea, crearea de locuri de muncă, managementul datelor și va continua să schimbe stilul de viață al oamenilor, în funcție de cerințele acestora.

Nume: Rotea Carla

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *