Homeschoolingul ca alternativă a învățământului tradițional

Homeschoolingul se referă la “învățarea acasă” sau ,mai pe larg, educarea copilului acasă, fără a fi constrâns de regulile unui sistem educațional tradițional.  În societatea de astăzi, acest concept este de obicei o alternativă a învățământului traditional si mult mai mult preferat de majoritatea copiilor. În opinia mea, homeschoolingul poate fi o alternativă a învățământului tradițional.

În primul rand, acest mod de educare încurajează fiecare copil sa învețe in propriul său ritm. Acest fapt îi ofera tânărului o libertate deplină ce ii sporește creativitatea. Tânărul nu va mai fi presat de un orar școlar care îl obliga sa respecte un interval anumit de ore. Mai mult decât atât, acesta nu va mai fi obligat sa meargă într-un cadru formal, să respecte anumite reguli care uneori pot fi prea riguroase. Această libertate fizică îi permite atât copilului cât si familiei sale să poată petrece mai mult timp împreună și să își planifice ieșiri educative.

În al doilea rând, homeschoolingul oferă și o libertate emoțională. În cadrul unei școli se află atat prejudecăți, cât și copii agresivi, competivitate, presiunea grupurilor. Iar datorită acestui fapt, se întâmplă ca stima copiilor sa scadă. Învățatul va ocupa locul doi, tânarul fiind preocupat să își dezvolte o personalitate pe placul tuturor. Așadar, copiii care învață acasă nu mai simt nevoia de a fi incluși, nu le mai este teamă de ridicol si gândesc ce vor, nu ce li se impune.

În concluzie, homeschoolingul este o soluție reală pentru a înlocui învățământul tradițional, fiind benefic pentru sănătatea emoțională a unui copil, cât și pentru creativitatea acestuia.

Tudorică Ștefania, clasa a XII-a E

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *