Importanța politeții în societate

Politețea este o virtute. Ea se referă la comportamentul respectuos, conform cu buna-cuviință, față de alte persoane. Din punct de vedere social, politețea aparține purtării, iar din punct de vedere sociologic, aparține de normele sociale.

În primul rând, politețea este p valoare personal. Încă din copilărie, ni se spune că trebuie să fim politicoși dacă vrem să conviețuim cu alte persoane. Pentru ca viața în comun să fie posibilă, este esențial să ținem cont de aceste reguli în mod permanent. 

În al doilea rând, politețea în societate este importantă, deoarece reprezintă oglinda în care ne arătăm personalitatea. Aceasta înseamna respect față de noi înșine și față de ceilalți membri ai comunității. Este important să ne comportăm  civilizat și să dăm dovadă de buna creștere.

Consider că, politețea se dobândește, se învață. Cu această calitate individual poate  avea multe beneficii precum împrietenirea cu persoane noi, ieșirea dintr-o situție care necesită ajutorul unui prieten etc. Persoana care nu este politicoasă poate să piardă multe : prietenii, să își strice relațiile de la locul de muncă, să devină ,,dușmanul” familiei sale. Dacă omul nu  este politicos, poate fi considerat o ,,oaie neagră” a societății.

În concluzie, politețea are un rol foarte important în societate deoarece ajută la întreținerea relațiilor de prietenie și îți oferă multe avantaje.

Toader Mădălin, clasa a XII-a E

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *