Importanța unui jurnal

În opinia mea, scrierea unui jurnal poate fi un lucru bun, în unele cazuri chiar un lucru benefic, la adolescenți. Acest jurnal poate fi loc sigur unde poate să scrie toate problemele și secretele într -un mod foarte personal.

În primul rând, mulți adolescenți simt că au foarte multe „probleme” pe cap, de exemplu persoana adorată nu vorbește cu ei sau s-a uitat la o altă persoană, o lucrare nu a reușit cum ar fi trebuit și așa mai departe. În astfel de cazuri un jurnal poate fi ca un prieten bun, chiar cel mai bun căruia îi pot spune totul fără frica ca acela o să comenteze sau o să zică ceva ce n-o să placă adolescentului.

În al doilea rând, un jurnal este, de fapt, o formă de expunere, transmiterea a ideilor,stărilor sufletești al creatorului acestuia. De aceea în timpul scrierii jurnalului adolescentul își exprimă sentimentele în diferite moduri (poate să și experimenteze), într -un fel sau altul trebuie să-și formuleze propriile gânduri pentru a le putea pune pe hârtie. În așa fel tânărulînvață, dezvoltă o competență foarte importantă pe parcursul vieții.

        În concluzie, putem afirma că, într -adevăr, scrierea unui jurnal la vârsta adolescenței este un lucru util. Prin acest mediu adolescentul poate să-și exprime pe sine însuși și, în același timp, să-și dezvoltă această capabilitate de exprimare.

Nume : Zugrăvescu Ionel Cosmin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *