În societatea românească actuală, sărbătorile mai păstrează sau nu o valoare spirituală

   Pentru majoritatea oamenilor sărbătorile reprezintă cea mai bună modalitate spirituală de a fi alături de familie, doar că odată cu trecerea anilor acestea au început să aibă mai mult o valoare materială decât una spirituală. În opinia mea, în societatea românească actuală sărbătorile nu mai păstrează o valoare spirituală, deoarece acum totul constă în cadouri scumpe și mersul în vacanțe exotice, în loc să petrecem sărbătorile acasă cu familia.

     În primul rând, în ziua de azi Crăciunul, una dintre cele mai iubite sărbători, a căpătat mai mult o valoare materială, pe când cea spirituală a început să dispară puțin câte puțin, deoarece acum se pune mai mult preț pe valoarea cadoului primit în noaptea de Crăciun. De exemplu, acum copii își doresc că și cadou de Crăciun telefoane sau calculatoare scumpe, pe când în copilărie părinții noștri erau cei mai fericiți dacă primeau o simplă jucărie și niște haine, de asemenea acum copii nu mai merg la colindat pentru a răspândi spiritul sărbătorilor ci o fac pentru bani.

     În al doilea rând, în ziua de azi tot mai multe companii încearcă să își mărească veniturile folosindu-se de ajutorul sărbătorilor, introducând tot felul de reclame sau reduceri pentru a-i ademeni pe oameni. De exemplu, de câțiva ani  de Crăciun pe toate canalele apare o reclamă prin care una dintre cele mai mari companii de băuturi carbogazoase Coca-Cola urează „sărbători fericite”.

     În concluzie, sărbătorile tind să își păstreze din ce în ce mai puțin valoarea spirituală, deoarece puterea comerțului este net superioară în ziua de azi.

Stancu Teodor Andrei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *