Internetul promovează arta

 Arta face parte din viața și din cultură fiecărui individ. Oricine, indiferent de gradul de instruire, este conștient de rolul artei în formarea culturii generale, în creionarea personalității individuale. În ziua de astăzi, când tehnologia ocupă un loc atât de important în viață omului contemporan, internetul și folosirea acestuia au devenit indispensabile. Însă, partea bună a faptului că internetul este accesibil tuturor este și aceea că acesta poate aduce artă mai aproape de oameni.

Personal sunt adeptă promovării artei prin intermediul rețelelor de socializare, deoarece artă pentru a ajunge la sufletul „consumatorului” trebuie să parcurgă un drum al informării, al scoaterii la lumina. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unor rețele de socializare, prin site-uri sau bloguri.

În primul rând , cărțile sunt considerate de mulți oameni că fiind o metodă învechită de a-ți petrece timpul. Încă sunt cei care preferă să ”halucineze privind o foaie”. Astfel, prin intermediul internetului, autorul își poate face cunoscută cartea prin postarea unor citate/fragmente atrăgătoare care pot stârni atât interesul pasionaților de carte, cât și pe cel al oamenilor care citesc aceste fragmente din pură întâmplare. De aceea, autorul se poate adresa unui public țintă, dar poate atrage și persoanele interesate de aceste citate, dezvoltând astfel intenția de a deține cartea. Evident că accesul este facilitat atât în cazul unei cărți în format tradițional, cât și în cazul cărților în format electronic. În acest caz, cartea se poate accesa instant prin intermediul unui simplu link sau din librării/biblioteci.

 În al doilea rând, prin intermediul internetului, autorul își poate construi o platforma prin care se poate apropia de posibilii săi cititori. Prin această platforma, autorul are acces la un feedback direct al cititorului, poate măsură impactul scrierii sale asupra oamenilor, poate interacționa, poate crea cluburi de carte unde să dezbată anumite subiecte. De exemplu, cazul Bookish Style este un blog scris de Dana Dumitru ce are că moto cuvintele: cărțile prind viață. Este un blog bilingv, cu o importantă secțiune în limba engleză. Dana Dumitru recomandă volume, întocmește clasamente și, până la urmă, ține un jurnal de cititor. Frumusețea acestui jurnal vine din puritatea pasiunii. Este un blog foarte asemănător cu un oracol de altădată, așadar, pe gustul nostalgicilor. Aici se îmbină lectură cu modă, se realizează fotografii, desigur, inedite, în cadre idilice, în care sunt prezentate volume în trend.

În concluzie, promovarea unei cărți ce devine artă prin intermediul internetului răspunde unei necesități a societății actuale, o societate a spațiului virtual și a informației accesibile și oferă autorului posibilitatea unei vizibilități extinse.

Manea Roxana, clasa a XII-a E

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *