Legarea unor prietenii adevărate și durabile

Prietenia este legătura sufletească pe care orice om o experimentează incă din copilărie, dată fiind dimensiunea socială a individului.Prietenia este un sentiment născut pe baza unei relații reciproce dintre două persoane ale căror suflete rezonează la aceleași lucruri, pe aceleași frecvențe.Consider că putem numi prietenia ca un dans al inimilor și al sentimenetelor,în care oamenii merg mână de mână, umăr lângă umăr, sprijinindu-se unul de celălalt.

În primul rând, trăind într-o societate formată dintr-o multitudine de oameni diferiti, cu gusturi și preferințe diferite, oamenii relaționează și își caută compabilități.Nu putem fi prieteni cu toată lumea.Chiar dacă stabilim relații amiabile cu toți cei din jur,doar două,trei persoane ajung să se apropie mai mult ca spirit și gândire de noi.Relațiile de prietenie se nasc pe fundamentul unor idei și concepte despre viață comune, care îi fac pe cei implicați să privească în același mod felul de felul de a aborda problemele vieții sau să acorde interes acelorași lucruri.Spre exemplu e foarte observat faptul că oamenii care împărtășesc aceeași pasiune devin prieteni.De ce? Pentru că pasiunea îi aduce și îi ține aproape.

 În al doilea rand, prietenia presupune generozitate,comunicare,sinceriate, sprijin permanent, tocmai pentru că, în accepțiunea mea, prietenia exclude interesul, egoismul, invidia. De exemplu, dacă doi prieteni consideră la un moment dat că nu se potrivesc, deci că sunt incompatibili, în ceea ce privește gusturile sau interesele, devenite, cu timpul, divergente, e mai mult decât evident că  relația se va încheia, se va stinge, fapt ce denotă că a fost o relație superficială, aparentă, , deci nu o prietenie adevarată.

În concluzie,se poate lega o relație de prietenie adevărată și durabilă atât timp cât se bazează pe comunicare,înțelegere și respect.Prietenul adevărat este acela care te ajută în orice moment, fără să stea prea mult pe gânduri, dar care nu așteaptă să primească nimic în schimb.

Răducu Emilia-Andreea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *