Necesitatea activităților de protejare a mediului

Natura este cea care asigură soluții pentru toate necesitățile umane prin complexitatea de elemente din care aceasta este compusă și de care cu toții beneficiem într-un fel sau altul. În opinia mea, protejarea mediului natural este un factor vital pentru oameni si planetă, deoarece, într-o lume în care natura nu mai poate face față singurului ”prădător natural” (omul), dezastrul s-ar produce, iar omul s-ar afla în mâna hazardului oricât ar încerca tehnologia avansată să remedieze acest lucru.

În primul rând, activitățile de protejare a mediului sunt nenumărate, de la educarea de mici a copiilor în a duce fiecare deșeu la coșul de gunoi și a nu-l arunca pe jos, până la înființarea de ONG-uri specializate în acest sens. Pentru a putea proteja mediul înconjurător este nevoie de silința fiecăruia dintre noi de a face tot posibilul să reciclăm, să folosim materiale biodegradabile, să poluăm cât se poate de puțin sau chiar deloc aerul, apa și pământul. Un exmplu de activitate ce susține protejarea mediului este înlocuirea materialelor puternic poluante precum plasticul cu unele mult mai rezistente în timp, reutilizabile, a căror reciclare este de 100% cum ar fi: înlocuirea pungilor de plastic cu săculeți din pânză, a paharelor de plastic si peturilor cu recipiente din stică, etc. Mediul online garantează toate informațiile necesare în acest sens pentru ca noi să reușim a duce o viață „zero waste”. Astfel, prin micile aporturi pe care le putem aduce fiecare activității de protejare a mediului, putem preveni un eventual dezastru.

În al doilea rând, dacă protejarea mediului ar fi un subiect tratat cu superficialitate, colapsul produs ar arunca ființa umană în mijlocul hazarudului, cu toții fiind nevoiți să supraviețuim. De-a lunglul timpului, redactorii au creat scenarii ce subliniază efectele devastatoare ale poluării și ale nepăsării umane față de natură. Un exemplu în acest sens îl reprezintă seria animată „Darling in the FranXX” ce înfățișează viața umană în urma unei degradări continue a mediului natural, planeta transformându-se într-un deșert pe care oamenii au stabilit plantații mobile sub forma unor sere rotunde în interiorul cărora își desfășurau viața înconjurați de o natură cu greu întreținută cu singura resursă rămasă: magma, care, prelucrată, putea susține viața plantelor și a oamenilor ce se aflau în acestea. Astfel, atitudinea superficială a omului față de mediul înconjurător, poate duce la situații extreme, violente, în care supraviețuirea ar putea fi singurul obiectiv în lume.

În concluzie, fiecare dintre noi trebuie să adopte o atitudine responsabilă în ceea ce privește participarea la activitățile de protejare a mediului, fiind conștienți că orice am face, oricât de mic, benefic pentru natură, contează si face diferența.

Meșină Alexandra, clasa a XII-a E

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *