O moștenire deosebită

De: Andreea Cosac, clasa a IX-a A

„Miss Peregrine” scrisă de Ranson Riggs și publicată în anul 2013 la editura Young Art este o carte captivantă și prezintă neobișnuita moștenire pe care un adolescent o primește de la bunicul său. Plină de povești neașteptate, cartea ilustrează călătoria și numeroasele încercări prin care trece tânărul Jacob pentru a descoperi adevărul despre bunicul său și ceea ce i se întâmplase. Romanul este presărat cu momente pline de suspans și elemente ce țin de domeniul fantasticului („Putea să vadă monștri. În clipa în care a spus-o, toate gândurile înfiorătoare pe care le credeam îngropate m-au copleșit din nou. Chiar existau.”), însă prezentate într-o manieră prin care să se mențină credibilitatea
poveștii, astfel încât să descrie lumea creată ca pe o alternativă a realității.


„Miss Peregrine” este romanul cu care Ransom Riggs a debutat în cariera de scriitor, iar acesta i-a adus un succes considerabil, fiind un best-seller pentru o perioadă îndelungată și făcându-l pe scriitor finalist pentru premiul Benjamin Franklin la secțiunea fiction-teen.


Am admirat ingeniozitatea autorului care a construit o întreagă lume pe baza unor fotografii care fac ca acest roman să fie unul unic și ieșit din comun. Îmi este foarte dragă această carte, deoarece am simțit că empatizez cu naratorul-personaj, Jacob, care pleacă într-o călătorie plină de provocări pentru a găsi răspunsuri cu privire la trecutul bunicului său. El descoperă un loc plin de fenomene și elemente supranaturale, ale căror existență îi stârnesc curiozitatea. Jacob este personajul principal în acest roman, un adolescent care riscă totul din iubirea pentru bunicul sau și pornește pe un drum cu o mulțime de incertitudini pentru a descifra mesajul pe care i-l lăsase acesta.


Autorul îmbină mai multe teme, cum ar fi cea a familiei, a iubirii, dar și a timpului care pare să fie controlat de ființe cu puteri deosebite. „Miss Peregrine” este o carte pe care o recomand cu tot dragul tuturor categoriilor de vârstă datorită unicității sale și misterului pe care îl transmite în paginile sale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *