SHINING

Stephen Edwin King este autorul celor mai de succes carţi in stilul horror. Romanul “Shining” a fost a patra scriere a autorului, în anul 1977. Deși nu toată lumea apreciază stilul horror, această carte merită citită de toată lumea, deoarece are puterea de a te face să înţelegi mult mai multe lucrruri la nivel psihologic, specialitatea autorului Stephen King.

Totul începe când Jack Torrance devine administratorul hotelului Overlook. Hotelul fiind situat in munţii, toată familia a trebuit să se mute. La început nu părea nimic foarte straniu,  însă tensiunile casnice, alcoolismul, forţa distructivă a sentimentului de vinovăţie, lipsa de inspiraţie, telepatia – ca să nu mai vorbim de cuiburile de viespi – toate se pun în calea lui Jack Torranc și a fiului său, Danny. Hotelul, ascunzând o forţă monstruasă, îl doreşte pe Danny, un baieţel de 5 ani cu un dar unic, din ce în ce mai mult.

             Destinul lui Jack Torrance si dezastrul unei familii- victime ale unui rău necunoscut – au stârnit imaginaţia cititorilor din toată lumea: ”Ai un talent. Halloran se întoarse spre el: Întodeauna am numit talentul ăsta strălucire. Așa îi spunea bunica mea. Şi ea îl avea. Când eram copil, nu mai mare decât tine, stăteam cu ea în bucătărie şi vorbeam mult fără să deschidem gura’’- Capitolul 11(“ Strălucirea” ).

      Această carte m-a ţinut captivă în universul său. Ca o comparaţie, forţa care mă ţinea nedezlipită de carte este egala cu puterea psihică a lui Danny de a face faţa tuturor celor întamplate. Cu alte cuvinte, cartea este una fantastică și la propriu și la figurat, gata să captiveze şi apoi să se joace cu minţiile toturor celor care o deschid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *